Makelaars nu, veel mensen laten tegenwoordig huizen bouwen in nieuwbouwwijken, makelaars overal hebben het druk met de nieuwe huizenmarkt en de nieuwbouwhuizen die ze moeten verkopen. Dat komt deels door het tekort aan woningen in Nederland. Sinds een paar jaar terug zijn het aantal inwoners van ons kikkerlandje aardig gestegen, met alle gevolgen van dien. We hebben een aardig te kort aan woonplaatsen, maar de hoop is er nog. Veel mensen stappen nu over op nieuwbouwwoningen, dus wordt het kopen of laten ze zelf bouwen?

Nieuwbouw maar wat nu?

Omdat veel mensen nu kiezen voor nieuwbouw is er voor een makelaar veel te verkopen. Nu zijn veel gemeentes in Nederland bezig met nieuwe projecten, dit is goed voor makelaars die huizen willen verkopen met een hogere prijs. Vaak zijn nieuwbouw buurten niet goedkoop.. Eén van deze nieuwbouwwijken is in de Friese stad Sneek waar de gemeente het nieuwbouwproject “het perk” is begonnen. Dit project zorgt voor twaalf nieuwe huizen aan het water, met mooie terrassen achter de huizen die recht aan de vaart liggen.

Zelf een nieuwbouw huis

Als je ervoor kiest zelf een nieuwbouwwoning te laten bouwen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je bedrijven inhuurt die goed zijn in stucen, want je wilt natuurlijk niet dat na het bouwen van het huis jouw muren er niet uitzien. Ook een verhuisbedrijf inhuren kan makkelijk zijn voor je spullen, zodra het huis is gebouwd. In vele gevallen is dit ook goedkoper dan stucen omdat dit minder handmatig werk vereist. Sommige bedrijven zullen je een optie geven, stucen is langzamer maar handmatig gedaan en het zal een dikkere laag zijn die langer goed zal blijven, maar dunpleister is sneller aangelegd en is goedkoper.

Nieuwbouw projecten in Friesland

Heb je nou altijd al naar het noorden van Nederland gewild? De gemeente Súdwest-Fryslân is bezig om meer nieuwbouwprojecten in Friesland te beginnen. Zo is er een nieuw project in de Friese stad Sneek, het Somerrak is een project dat voor vierentwintig nieuwe koopwoningen gaat zorgen. Het gaat hier om achttien ruime appartementen en zes penthouses. In Lemmer staan nu 28 nieuwe appartementen, dit is onderdeel van het project “Lemsterkade” dat in de toekomst nog meer zal uitbreiden en uiteindelijk zo’n 130 nieuwe koopwoningen en appartementen gaat hebben.

Prijzen van nieuwbouw

Voor veel mensen tegenwoordig is nieuwbouw erg duur, veel Nederlanders hebben dan ook niet altijd het nodige budget voor de nieuwe nieuwbouwwoningen/appartementen. De gemiddelde kosten voor een nieuwbouwwoning zitten op ongeveer twaalfhonderdvijftig euro per vierkante meter, en beginnen meestal al vanaf negenhonderd euro per vierkante meter. Standaard nieuwbouw woningen zitten beginnen bij 150 vierkante meter aan oppervlakte, en hoe meer ruimte je wil hebben, des te hoger de prijs natuurlijk wordt.

Waarom is nieuwbouw zo belangrijk?

Vanwege de stijging in de cijfers als het aankomt op Nederlandse inwoners zitten wij al boven capaciteit, ons land zit gewoon vol. Met zoveel mensen is het natuurlijk logisch dat de huizenmarkt helemaal over de kop ligt. Nieuwbouw zorgt er natuurlijk voor dat er meer woonplaats is, het geeft Nederlandse gezinnen opties om te verhuizen of nieuwe gezinnen om in te trekken in deze nieuwe woningen. Makelaars nu hebben het heel anders dan vroeger. Nederland is gelukkig druk bezig dit probleem op te lossen met de nieuwbouwprojecten en hopen over een paar jaar het probleem wat beter te maken.