Stel, het is 2018 en na 28 jaar als accountant gewerkt te hebben voor één van de grootste telecomaanbieders van het land, besluit je om het volledig over een andere boeg te gooien: je wordt ZZP’er. Van kinds af aan heb je al een fascinatie voor alles wat met logistiek te maken heeft, dus je start je eigen koeriersdienst. Het eerste wat je doet is dan natuurlijk…

Een website laten maken

Okay, misschien ga je eerst naar de Volkswagendealer voor een bedrijfsauto, maar de volgende stap is dan toch wel het laten maken van een website, zodat je vindbaar bent voor je potentiële klanten. Met een professionele website – die niet heel duur hoeft te zijn – ben je naast de autosnelweg ook vertegenwoordigd op de digitale snelweg.

Vaak is er wel iemand binnen je kennissenkring die “even snel een website in elkaar flanst” voor een paar honderd euro. Vraag is of je dan opgescheept wil zetten met een standaardontwerp en iemand die geen verstand heeft van het onderhouden van de site, laat staan van online vindbaarheid. Weggegooid geld.

Ga voor een professionele website

Want wat heb je aan een website wanneer deze niet gevonden wordt? Wanneer een potentiële klant op zoek is naar een koerier, weet jij net zo goed als iedereen dat Google erbij pakken het eerste is wat hij doet. Een professionele website bestaat dan ook uit goed geoptimaliseerde tekst en een aantal technische factoren die je nu niet wilt lezen. Daarbij ziet ‘ie er ook nog gelikt uit. Op die manier wordt jouw doelgroep geprikkeld, gaan ze verder kijken en bellen ze jou voor hun volgende klus. Zo verdien je snel je geld weer terug. Wil je dus een website laten maken? Pak het meteen goed aan!