Bloed zweet en tranen…. U hebt niet zomaar een onderneming. Voor u het weet is het weer zo ver. De BTW aangifte moet weer gebeuren en zijn al facturen al voldaan? En dan te bedenken dat u ook zelf nog facturen moet versturen. Verstuurt u ze direct of verzamelt u al werkzaamheden tot het einde van de maand? En hoe voorkomt u dan dat u niks vergeet? Een hoop vragen waar de gemiddelde ondernemer behoorlijk de kriebels van krijgt. Administratiekantoor?

Administratiekantoor in de hand nemen?

Tja.. eigenlijk bent u nog niet groot genoeg om zelf een kantoor in de hand te nemen, maar over de capaciteiten om het helemaal van het begin tot het einde zelf te doen, daar beschikt u ook niet over. Hoe lost u dat op?

Er zijn ook administratiekantoren die u zelf de administratie laten voeren en over u schouder mee kijken. Zij zijn partner van bepaalde software en geven u advies hoe u het software pakket kan inrichten. Een combinatie van administratie zelf doen met controle door een expert.

Geen tijd om administratie te doen?

Er zijn natuurlijk ook ondernemers die tijd hebben om een administratie te voeren. Voor hen bestaat de full-service. Het volledig uit besteden van de administratie. Alle taken worden door de financieel adviseur uitgevoerd. Zo heeft u de handen vrij om u volledig op het ondernemen te richten.

Keuze voor een financieel adviseur?

Vaak gaat de grote van de onderneming gepaard met de complexiteit van de financiën. Vaak is een grotere onderneming complexer waardoor het voor de ondernemer lastiger wordt om de gevolgen van zijn handelen te overzien. Hoe staat u onderneming er belastingtechnisch voor? Heeft u de structuur van je onderneming goed in richt. Een financieel adviseur geeft ook advies hoe je de structuur van de onderneming zo goed mogelijk kunt inrichten. Dat kan je een behoorlijke belastingvoordeel opleveren. Belangrijk is wel om bij voorbaat de structuur goed in te richten. Als privé persoon doe je belastingaangifte na afloop van het boekjaar. Dat betekent dat een structuur wijziging pas het boekjaar daarop in de boeken zichtbaar is. Het is goed om hier vooraf bij stil te staan. Een financieel adviseur met inzicht in je onderneming doorziet deze problemen alvorens ze ontstaan.

Aan wie besteed u uw administratie uit?

Zorg voor een onafhankelijke expert die is aangesloten bij Nederlandse orde van administratie en belastingdeskundigen. Daarnaast staat een inschrijving in het register van belastingadviseurs ook hoog aangeschreven. Check dit ook altijd voordat u met een administratiekantoor in zee gaat.

Verder is het belangrijk dat u een goede klik heeft met uw belastingadviseur. Spreekt hij of zij uw taal?

Administratiekantoor Assen

Een administratiekantoor kunt u het beste vinden in uw eigen omgeving. Hierdoor heeft een makkelijker een klik met de adviseur. Hij woont in dezelfde omgeving als u dat schept vaak een band. Ook is de reisafstand dan niet groot. Zo onderhoudt u gemakkelijk contact. Om een goede administratie kantoor te boeken kunt natuurlijk gebruik maken van het internet. De zoekterm “Administratiekantoor Assen” in google bijvoorbeeld voor als uw bedrijf in Drenthe is gevestigd.